Waarom is Yoga de moeite waard om te proberen?

Inmiddels kent bijna iedereen wel iemand die aan yoga doet en het wordt dan ook steeds populairder. Steeds meer mensen staan dan ook regelmatig op de mat in een studio of thuis.

Maar waarom zijn steeds meer mensen fan en waar is het nou eigenlijk goed voor?

In deze korte blog neem ik je graag mee langs een aantal voordelen van yoga, zodat je beter begrijpt waarom steeds meer mensen fan zijn en het voor jou ook de moeite waard is het eens te proberen!

Veel mensen hebben bij yoga het beeld dat je alleen maar een beetje rekt en strekt, maar wist je dat er veel meer achter zit? Er schuilt namelijk een hele filosofie en levensstijl achter. Waar je natuurlijk uit kunt halen wat bij jou past.

Daarnaast zorgt Yoga ervoor dat lichaam en geest met elkaar verbonden worden met behulp van ademhaling. Je kunt door yoga dus je ademhaling (goed) beheersen, maar het heeft nog veel meer voordelen voor je lichaam, gezondheid en leefstijl.

De voordelen van yoga

1. Het ontspant je lichaam

Je ademhaling is gedurende de dag vaak korter en oppervlakkiger. Tijdens de yogales leggen we de nadruk op jouw ademhaling, waardoor je deze leert beheersen en in te zetten als rust middel.

Hierdoor wordt je ademhaling kalmer, blijft je hart rustig pompen en kan het lichaam dus ontspannen.


2. Het heeft een positief effect op je houding en spieren

Wist je dat je met yoga ook je spieren kunt trainen? Bij staande oefeningen gaat dit bijvoorbeeld om je buikspieren en bij zittende houdingen om de rugspieren. Naast je spierkracht train je ook nog je flexibiliteit. De combinatie daarvan zorgt ervoor dat je een betere lichaamshouding krijgt. 

3. Je legt de focus op jezelf

Wie regelmatig in de sportschool komt, herkent het vast wel. De persoon naast jou gaat harder op de loopband en tijdens Zumba lijkt iedereen de pasjes beter te kunnen dan jij.  Bij yoga is dit anders want daar leg je de focus volledig op jezelf. Er is geen competitie, je doet de oefening voor jezelf en niet voor de ander én je kunt er niet ‘goed’ of ‘slecht’ in zijn.

4. Het vermindert stress

Regelmatig yoga doen, helpt op lange termijn met het voorkomen en verminderen van stress, maar ook wanneer je op dit moment last hebt van spanning en stress kan het jou helpen. Door je ademhaling te verdiepen, verlengen en mee te bewegen op je ademhaling laat je lichaam de spanning langzaam los.

5. Je gaat er beter door slapen

Heb jij regelmatig last van slapeloze nachten? Ook dan kan yoga jou erbij helpen om je nachtrust te verbeteren. Door ’s avonds yoga te doen, leg je de focus op je ademhaling waardoor je lichaam en gedachten rustiger worden en je makkelijker inslaapt.

 

Klaar voor een proefles Yoga?

Neem hier een kijkje bij het lesaanbod van 711 Yoga of neem vrijblijvend contact op via neem vrijblijvend contact op via info@711Yoga.nl  

Daarnaast deel ik regelmatig bruikbare tips via sociale media, Dus hou dan Instagram of Facebook ook in de gaten!