Over 711 Yoga

Ontdek het verhaal van 711 Yoga

Mijn eerste yogales was bij een oud collega. Zij had een Yoga teacher training gevolgd op reis en wilde graag lesgeven. Ik weet nog goed hoe fijn ik me voelde na de les, helemaal ontspannen en rustig. Het voelde alsof alles aandacht had gehad en mijn lichaam weer helemaal los was.  Ik was direct verkocht.

 

Vanaf dat allereerste moment merkte ik ook de veranderingen in mijn lichaam. Ondanks dat het maar één les per week was merkte ik dat ik flexibeler werd, mijn ademhaling beter onder controle had en beter kon ontspannen in mijn dagelijks leven. De grootste verandering was mentaal, Yoga werd voor mij een rustpunt in mijn drukke bestaan.

 

Zo besloot ik dat ik graag iets met Yoga wilde gaan doen, omdat daar lichaam en geest samen komen en startte ik in 2018 met mijn yogaopleiding. Tijdens mijn yogaopleiding vond ik het leuk om mensen op de hoogte te houden over mijn verdieping en pad tot Yogadocent en alles daarom omheen. Toen nog ‘711 Yoga on the way’ werd geboren. Zo af en toe postte ik berichtjes op Instagram en regelmatig organiseerde ik lessen om te kunnen oefenen in het lesgeven. Hier werd enthousiast op gereageerd en al snel ontstond er een trouwe groep yogi’s die terug kwamen.Na afronding van de opleiding werd het moment daar om officieel te starten met lesgeven en veranderde 711 Yoga on the way in 711 Yoga.

 

Ik toverde een oude leegstaande kantine (van een kwekerij) om tot yogastudio en op 1 juni 2019 ging 711 Yoga officieel van start!  Al snel werd het aantal deelnemers groter en de ruimte te klein. Het werd tijd om verder te gaan, zo verhuisden we hetzelfde jaar nog naar de huidige studio waar ik op 7-11-2019 (dat was uiteraard geen toeval) de deuren opende, maar ook kwamen er docenten en ook vele yogi’s bij.

 

Net als bij jouw Yoga practice is de 711 Yoga studio een vaste, fijne en veilige plek die rust en houvast geeft, maar niet onveranderd blijft. Zo is de studio inmiddels weer een klein beetje uitgebreid zonder haar fijne en intieme karakter te verliezen.

1-7-2019
Start 711 yoga
De start van 711 Yoga als studio!
31-7-2019
Examen
Start before you’re ready: het uitgestelde Yoga examen in de 711 Yoga studio
18-9-2019
Cindy
Op deze dag sloot Cindy aan met lesgeven bij 711 Yoga
7-11-2019
Verhuizen
Verhuizing naar de huidige studio op de Mijlweg 23
29-3-2020
Online yoga
Ineens werden we door Covid-19 overvallen. Gelukkig konden we onze lieve yogi's blijven 'zien' dankzij online livestream yoga lessen.
20-5-2020
Let's go outside
De eerste officiële buiten les bij het sportpark in ‘s-Gravendeel
1-6-2020
Juliet
Op deze dag vormde Juliet een mooie aanvulling bij 711 Yoga en startte zij met lesgeven
28-6-2020
Sup 'n Yoga
Yoga & water gecombineerd: de allereerste Sup Yoga les
22-7-2020
Collabs
711 Yoga op locatie: de start van een samenwerking met Sport Boutique 32
7-12-2020
José
José is terug van weggeweest! Op 7 december startte zij met lesgeven bij 711 Yoga
5-6-2021
Uitbreiding
De huidige studio blijkt niet groot genoeg voor het aantal yogi's. Er wordt een muur doorgebroken en de studio wordt een stuk groter.
9-6-2021
Anne
Nog een 711 Yoga krijger erbij: Anne sluit aan bij het 711 Yoga team
1-11-2021
Ademwerk
Hashtag ademwerk wordt toegevoegd aan 711 Yoga.

Waar staat de naam 711 Yoga voor?

Allereerst is 711 mijn geboorte datum, op 7 november 1985 ben ik geboren, maar later bleek dat deze combinatie van getallen nog een veel mooiere betekenis heeft. De combinatie van deze getallen staat voor veel geluk, energie & de synchroniciteit daarvan, wat je zal leiden je hartwens te manifesteren. Echt een geluksgetal dus.

 

Naast dat heeft het ook betrekking op vooruitgaan, opnieuw beginnen en doelen nastreven op basis van intuïtie. En zo voelde de start van 711 Yoga ook.

En de ananas?

In de bovenkant van de ananas is een lotusbloem te herkennen. Yoga, meditatie of het leven in algemene zin kan worden vergeleken met het groeien van de lotusbloem. Een lotusbloem bevindt zich namelijk onder het water in de modder en groeit naar de oppervlakte. En als deze boven water komt, ontvouwt de bloem zichzelf in het licht van de zon.

 

Zo is het ook met ons leven. We stuiten op uitdagingen, ervaren weerstand en moeten ons er soms doorheen vechten om het licht te zien en onszelf te ontplooien tot een betere versie van onszelf. Iets waarbij Yoga zeker een bijdrage heeft.

Daarnaast staat de ananas symbool voor gastvrijheid. De eilandbewoners in het Caribisch gebied zetten vroeger als teken van gastvrijheid een ananas bij hun voordeur of poort, om te laten zien dat gasten welkom waren. Dus wees van harte welkom bij 711 Yoga!

Anderen over 711 Yoga

 • Ik vind de yogalessen heel fijn. Bij ieder van jullie. De sfeer is goed, de ruimte gezellig, de grootte van de groep is prima en niet het minst belangrijk jullie vakkundige begeleiding!

  Wilma
 • Ik kom weer lekker yoga doen, ik vond het zo fijn! Ook al was het nog maar één les de ervaring was top! Ik ben benieuwd wat het mij nog kan brengen!

   
   
  Monique
 • Ik vind het super fijn dat de (privé)lessen die ik volg, helemaal op mijn wensen worden afgestemd. Mijn lichaam werkt niet altijd zoals ik dat zou willen, maar dan wordt de nadruk gelegd op wat ik wel kan en wat er op dat moment mogelijk is. Super fijn hoe hier mee omgegaan wordt en heerlijk om na de les met een ontspannen gevoel weer naar buiten te lopen.

  Tamara
 • Ik merk echt dat ik me weer relaxter voel, dus de lessen hebben echt snel effect! 

  Sandra
 • In juli 2020 ben ik gestart met yogalessen volgen bij 711yoga. Ooit eerder had ik een proefles gevolgd, vond dat heel fijn (tot mijn eigen verbazing, want ik ben helemaal niet soepel), maar was  het commitment toen nog niet aangegaan. Nu nam ik meteen een strippenkaart, zodat ik zou terugkomen. Iedere week was ik verbaasd over wat mijn lijf kon. Mede door wat de ‘juffen’ me vertelde (ieder lijf is anders, doe wat goed voelt voor jouw lijf), leerde ik te luisteren naar wat mijn lijf me vertelde en hoe dat steeds wat anders was. 

  Monique
 • Sinds de zomer van 2019 volg ik lessen bij Christine. Zonder veel yoga-ervaring begon ik (nog in de oude kantine aan de Boendersweg) aan de Vinyasa-lessen. Vanuit Delft kwam ik elke week vol zin naar de les.

  Dat ik écht met zin naar een sportles ga, was voor mij wel een tijdje geleden. Bij 711 yoga was het anders. Hoe vaker ik kwam, hoe meer lessen ik wilde volgen. Ik leerde diverse soorten yoga kennen. Vinyasa vind ik heerlijk omdat ik merk dat ik er sterker van word en yin doe ik graag omdat ik voel dat het mijn lichaam goed doet. Ik beweeg soepeler in mijn eigen lijf. En bovenal brengt het ook wat ruimte in mijn hoofd.

  Stephanie
 • Al eerder heb ik willen beginnen met Yoga, maar ik vond het bij andere lessen al snel zweverig en dan haakte ik af. Nu door lichamelijke klachten, bezoekjes aan de fysio, advies om yoga  te gaan doen en een nieuwe yogaschool die begint  kwam het allemaal samen,  het moest zo zijn. Wat is het een verademing, de docenten zijn down to earth en ieder op een eigen manier fijn om les van te krijgen. Het is een ongedwongen sfeer, niks moet alles mag.

  De lessen zijn laagdrempelig en geen grote groepen. Er wordt echt naar je gekeken, wat ik fijn vind want waar nodig wordt je bijgestuurd of geholpen om de houdingen te kunnen doen. Er wordt rekening gehouden met blessures, waardoor je je vrij voelt om je grenzen op te zoeken omdat je niet in een foute houding blijft hangen.

  Daniëlle
 • Ik vind de lessen altijd fijn en gezellig! De docenten zorgen er echt voor dat ik helemaal op mijn gemak ben en kijk naar wat mijn lichaam kan.

  Anita
 • De docenten zijn vriendelijk en wat goed te merken is, ze werken vanuit passie en ervaring, waardoor je echt voelt dat ze de kennis op ons kunnen overdragen. En tussendoor is er altijd ruimte voor luchtigheid en een geintje.

  En erg fijn is dat er persoonlijk aandacht wordt gegeven en er wordt goed gekeken naar de voor jouw lichaam juiste lichaamshouding.  Wanneer je last hebt van lichamelijke klachten wordt daar goed naar geluisterd. Ook voor mijn reumatische aandoening Fibromyalgie wat mijn lichaam veel meer verlichting geeft.

  Daarnaast helpt het mij zowel fysiek als mentaal.  Na een les voel ik me altijd weer rustig en ontspannen. Het is altijd weer een feestje om naartoe te gaan. Even een moment van tijd voor mezelf.  De sfeer is ontspannen en goed, en de les vliegt voorbij. De variatie aan lessen vind ik ook heel prettig.

  Ingrid