José Stentler

Yoga docent

Bio

Mijn naam is José Stentler en mijn yogalessen kenmerken zich door een rustige manier van (Hatha) yoga beoefening. Hatha yoga is een manier om door middel van het aannemen van diverse houdingen en verschillende adem- en meditatie oefeningen je hoofd en je gedachten rustiger te krijgen. Bijkomend voordeel is dat je lichaam al snel soepeler wordt, zodat je gemakkelijker beweegt en minder snel blessures oploopt in het dagelijks leven.

Een sleutelwoord bij dit alles is aandacht. Door de houdingen met aandacht uit te voeren krijg je meer voeling met je lichaam, je leert je lichaam steeds beter kennen en tegelijkertijd heb je even geen tijd om aan andere dingen te denken, waardoor je gewoonlijk voortdurend maar doordraaiende gedachtestroom tot rust komt. De les eindigt altijd met een liggende ontspanning, waarbij soms klankschalen kunnen worden gebruikt om de ontspanning dieper te maken.

Yoga kan door vrijwel iedereen worden beoefend. Lenig, stram, jong, oud, vrouw of man iedereen kan het en het is nooit te laat om ermee te beginnen!

Opleiding

Na jaren yoga te hebben beoefend kwam de behoefte om mijn kennis van Yoga te verdiepen en dit leidde in 2008 tot het volgen van een Allround Yoga Docenten Opleiding en een bijscholingscursus bij de International school of Dru Yoga in 2011. Daarnaast heb ik een aantal workshops gevolgd bij vooraanstaande yogadocenten.

“Yoga brengt je gewoonlijk voortdurend maar doordraaiende gedachtestroom tot rust.”

Registratie

Geregistreerd Yoga Docent bij Samenwerkende Yogadocenten Nederland

Contact Info

Mobiel : 06 51789803
E-mail : stentler@gmail.com
www.yossyoga.nl