11

Sylvia de Man

Yoga docent

Bio

Hallo, mijn naam is Sylvia de Man en ik ben yogadocent bij 711 Yoga.

Nagenoeg iedere stap die ik als klein meisje zette was een handstand of een radslag. Stilzitten lukte mij niet. Mijn benen vlogen altijd ergens in de lucht. Nog altijd ben ik graag in beweging en ik houd veel van yoga, salsa dansen en (berg)wandelen.

Tijdens een moeilijke periode in mijn leven kwam ik in aanraking met yoga en wat dit met mij en mijn lichaam deed, wil ik delen met zoveel mogelijk mensen.

In 2014 ontwikkelde ik insomnie, oftewel slapeloosheid, en als gevolg hiervan kwam ik in een burn-out terecht. Een ronduit verwarrende en angstige tijd waarin ik letterlijk tot stilstand kwam. Deze burn-out werd een tijd van reflectie en bezinning, noodgedwongen en broodnodig. Het heeft mijn kijk op mijzelf en de wereld om mij heen veranderd. Het werd een tijd van persoonlijke groei.

Yoga en meditatie hebben mij veel gebracht in mijn herstelproces en nu nog iedere dag houden zij mij in balans. Het helpt mij voelen en uit mijn hoofd te gaan, mij te verbinden met mijzelf en het ‘moeten’ en denken naast de mat te laten. Doordat ik nu weer in verbinding ben met mijzelf, vóel ik letterlijk wat ik nodig heb en kan ik mijzelf dat geven.

Ik haal plezier en voldoening uit het delen van mijn passie(s) en contact met andere mensen. Als yoga docent wil ik dan ook graag bijdragen aan jouw vitaliteit. Zodat ook jij je fitter en sterker voelt, meer levensenergie ervaart en bewust(er) leeft.

Doe je mee? Je bent van harte welkom en ik zie je graag op de mat!

Opleiding

In 2020 volgde ik in de ashram van Arhanta Yoga School mijn Hatha Yoga Teacher Training Course (TTC). Deze professionele en intensieve TTC volgt de rijke traditie van Swami Sivananda en wordt gegeven door de Indische yoga meester Ram Jain. Het was een bijzondere ervaring die ik niet had willen missen en ik had direct de smaak te pakken. Aansluitend startte ik datzelfde jaar nog mijn Vinyassa Yoga TTC en rondde deze begin 2021 af.

“Je lichaam geeft je aan wat je nodig hebt. Je hoeft er alleen maar naar te luisteren.”

Registratie

Geregistreerd Yoga Docent bij Yoga Alliance