Yoga algemeen

Yoga is voor iedereen!

Je hoeft niet lenig, slank of jong te zijn. Iedereen is geschikt voor yoga! Dat komt omdat iedereen het op zijn eigen niveau kan beoefenen. 

Het belangrijkste is, dat je yoga voor jezelf doet en niet voor een ander. Jij voelt tenslotte het beste wat jouw lichaam kan. Door het regelmatig beoefenen van yoga (met respect voor je eigen lichaam) verbeter je de flexibiliteit van je lichaam, heeft het een positief effect op je lichaamshouding, bouw je kracht op en maak je je bindweefsel en gewrichten soepeler. Ook wordt de natuurlijke ademhaling verbeterd en zorgt het voor meer ontspanning van lichaam en geest. De lessen bij 711 zijn toegankelijk voor iedereen, ongeacht je leeftijd of ervaring. Graag geef ik je tips en uitleg vanuit mijn eigen ervaringen.

Wat is yoga?
Het woord yoga is afkomstig uit het Sanskriet en betekent ‘samenbrengen’ of eenheid; oftewel verbinden. Het doel van yoga is om lichaam en geest in balans te brengen. Dit doe je door middel van het aannemen van verschillende houdingen, ademhaling- en ontspanningsoefeningen.

Yin en yang
Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van yin en yang, maar wat is het precies? Yin en yang zijn twee tegengestelden, maar ook complementaire waarden (ze vullen elkaar aan) die je overal om je heen tegenkomt dus ook bij yoga. Zoals bijvoorbeeld koud niet zonder warm kan en de dag niet zonder nacht.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is yin-yang-1024x1024.png